Tuesday, January 22, 2008
home made spagetti
Dah 4 hari dah aku duk makan bende ni. Garlic Black Pepper Spagetti perasa ayam @ peperonchino version aku. Hahaha. Sedap dan pantas. Serius sedap.
Kalo balik umah time tghari nak masak pun sempat. 15minit jer.
Mula-mula pegi masak spagetti tu dlm air mendidih 100℃ dlm 7-9 minit. Masukkan skali ayam seketul ngan seketul cili kering dlm air mendidih. So sementara nak tggu spagetti tu leh aa potong bawah putih seketul cincang2. Pastu kuarkan ayam tu potong kecik2, cili kering tu dah lembut bole la potong bulat2 ( buang bijik2 dulu kalo taknak apendiks kene selongkar ngan doktor ). Kalo spagetti dah lembut bole tumis bawang tadi bg garing2 guna olive oil. Campak skali cili bulat2 ngan ayam. Pastu br letak spagetti. Letak serbuk ayam maggi. Kacau2. Letak black pepper ngan paseri( パセリ ). Siap bole makan.
Terasa sengal lak letak resipi masak2. Kahkahkahkah.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
lamanyalaa saya x memasak... lalalalallala... :p
masak la cik chah..nanti ilang skill masak memasak tu..
Calon suami mithali... Alhamdulillah. Takde awek Jepun yang tersangkut kah?
Post a Comment